3 Mayıs 2013 Cuma

Enginar Kalbi

Şimdi Karaciğer Dostu Enginarın  Tam Zamanı          





Malzemeler:

- 7-8 Adet küçük boy enginar ( yeşil soyulmamış)
-Yarım demet maydanoz
-Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kaşık biber salçası
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet limon
- 1 adet küp şeker
- tuz, karabiber






 Yapılışı:

   Soğan, yeşil biber zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Yıkanıp süzülen prinç eklenir. Üstüne ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilir. Bir su bardağı  sıcak su eklenerek, zeytinyağlı dolma içi gibi pişirilir.

 Haşlanıp kalın taç yaprakları ayıklanan  enginarlar ikiye bölünür. İçlerine iç pilavdan doldurulur. Tencereye dizilir. Bir su bardağı sıcak su ilavesiyle pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir.



( Ilık Servis Edilir)








Afiyet Olsun..............




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder