26 Ağustos 2014 Salı
REYHAN ŞERBETİ
Reyhan mor-yeşil renklerde bir bitki, toprağından mı nedendir bilinmez en güzel reyhanlarMalatyanın Arapkir ilçesinde yetişiyor,Kemaliyede taze olanları salatalara ,kurutulup baharata dönüştürülen hali ise kaburga pilavına,badişli çorbaya eğin piyazına,bumbara ,patates piyazına(BU DEĞİŞİK BİR TÜR PATATES SALATASIDIR TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM) eklenir.
Ben, bu yaz bolca içtiğim ferahlatan sevgili Saide ablamın tarifiyle reyhan şerbetinin yapılışını anlatacağım...
MALZEMELER
1Demet mor reyhan
1litre su
1adat limon
birkaç adat karanfil
1adet kabuk tarçın
Tatlandırmak için şeker
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede kaynatın
tarçını,karanfil tanelerini reyhanı saplarıyla birlikte bu suya atarak 1-2 dakika kaynatın
kaynayan bu malzemelerin üstüne limonu da sıkarak kabuklarını içine atıp,tencereyi ateşten alın
süzdükten sonra soğutun ,istediğiniz miktarda şeker ekleyin.AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder