26 Ağustos 2014 Salı

REYHAN ŞERBETİ

     





Reyhan mor-yeşil renklerde bir bitki, toprağından mı nedendir bilinmez en güzel reyhanlarMalatyanın Arapkir ilçesinde yetişiyor,Kemaliyede taze olanları salatalara ,kurutulup baharata dönüştürülen hali ise kaburga pilavına,badişli çorbaya eğin piyazına,bumbara ,patates piyazına(BU DEĞİŞİK BİR TÜR PATATES SALATASIDIR TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM) eklenir.
     Ben, bu yaz bolca içtiğim ferahlatan sevgili Saide ablamın tarifiyle reyhan şerbetinin yapılışını anlatacağım...
     MALZEMELER
     1Demet mor reyhan
     1litre su
      1adat limon
      birkaç adat karanfil
      1adet kabuk tarçın
      Tatlandırmak için şeker


HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede kaynatın
tarçını,karanfil tanelerini     reyhanı saplarıyla birlikte bu suya atarak 1-2 dakika kaynatın
kaynayan bu malzemelerin üstüne limonu da sıkarak kabuklarını içine atıp,tencereyi ateşten alın
süzdükten sonra soğutun ,istediğiniz miktarda şeker ekleyin.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder