17 Temmuz 2013 Çarşamba

Etli Dolma

Malzemeler:

-1/2 kg kuzu kıyma
-Domates- dolma biber- kabak-asma yaprağı- kabak çiçeği vb. ( arzuya göre)
-1 su bardağı pirinç ( veya kırık buğday "düğürcük")
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 baş kuru soğan
- yarım demet mayadanoz
- yarım demet dere otu
- 2-3 diş sarımsak
- kıyma yağsız ise yarım çay bardağı fındık yağı
-tuz karabiber
-yarım çay kaşıği kimyon




  









Yapılışı:

Önce doldurulacak sebzeler ayıklanır içleri oyulur ve hafifce tuzlanır.

İçin hazırlanışı:

Önce soğan,maydonaz, dereotu incecik kıyılır. Kıymaya eklenir. Pirinç ve geri kalan malzemeler eklenerek yarım bardak ılık su ile  karıştırılır. Hafif sulu bir iç malzeme elde edilir.

Sebzeler doldurulur. En alta biber ve kabaklar dizilir, üstüne domates kabak çiçeği ve yaprak yerleştirilir.






 Üstü bir tabak yardımıyla  kapatılarak kısık ateşte bir, bir buçuk su bardağı su ilavesi ile 40-50 dk pişirilir.





Afiyet olsun.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder