16 Temmuz 2013 Salı

Ramazan Menüsü

1-Mercimek Çorbası
2-  Eğin usulü Fırında Güveç
3-Çoban Salata
4-Cevizli Kadayıf







Mercimek Çorbası:

Malzemeler,

-2 çorba kaşığı tereyağ
-2 çorba kaşığı un
-bir kâse mercimek
-Tuz, karabiber
-kırmızı biber
-arzu edilirse nane

Yapılışı,

Önce tereyağ ve un kavrulur, önceden ıslatılıp yıkanıp süzülen mercimekler ilave edilir, biraz kavrulur. Sıcak su ve baharatlar eklenir, aruzaya göre üstüne tereyağ ile kırmızı biber sos olarak dökülebilir, nane de eklenebilir.

Afiyet olsun..........................



Eğin usulü Fırında Güveç

Bu ramazan Kemaliye (Eğin) deyiz. Sizinle memelektime özgü bir güveç tarifi paylaşmak  istiyorum. Bu güvencin en önemli özelliği taş fırında 3 saat pişmesidir.

Malzemeler:

-1 kilo taze fasulye
-4 adet orta boy domates
-1 adet kuru soğan
-2-3 adet orta boy patlıcan
-Yarım kilo Çebiç ( Keçi) eti
-100gr kuyruk yağı
-Tuz, karabiber
-1 baş sarımsak
-2 adet çarliston biber



Yapılışı

Küçük küçük doğranmış kuyruk yağı güvecin altına serilir. üstüne kuşbaşı etler eklenir. Halka halka doğranmış kuru soğan dizlir. ayıklanmış taze fasulye, alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan eklenir. İnce doğranmış biber, rendelenmiş domatesle ve diş halinde sarımsaklar ilave edilir. Tuz, karabiber ve istenirse kırmızı pul biber eklenir. yarım çay bardağı su eklenir ve  üstü hava alamayacak şekilde pişirme kağıdı ve folyo yardımıyla kapatılır. 3 saat  taş fırında ( bulunamazsa  evde ocak üzerinde kaynadıktan sonra kısıt ateşe alınarak arada kontrol edilerek) pişirilebilir







Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder