6 Nisan 2014 Pazar

Kabak Tatlısı

pazarda ayıklanıp doğranmış bal kabağını  görünce dayanamayıp aldım pişirdim son derece kolay ve saglıklı  olan bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim

 Malzemeler
1 kilo bal kabağı
 2su bardağı toz seker
 Ceviz
 İstenirse tahin

Hazirlanisi
 Kabak şeker ve yarim çay bardağı suyu bir kaba alalım(fazla su koymayalım çünkü kabak kendi suyunu da bırakıyor
Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirelim

 cevizle süsleyerek servis edelim  arzu edilirse tahin de eklenebilir çok yakışıyor afiyet olsun



2 yorum:

  1. Güzin Hanım verdiğiniz tarifi uyguladım çok beğendim. Eskiden anneannelerimiz yaparlardı onların tarifinden ne çok uzak ne de çok yakın değişik bir tat olmuş. Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil