pazarda ayıklanıp doğranmış bal kabağını görünce dayanamayıp aldım pişirdim son derece kolay ve saglıklı olan bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim
Malzemeler
1 kilo bal kabağı
2su bardağı toz seker
Ceviz
İstenirse tahin
Hazirlanisi
Kabak şeker ve yarim çay bardağı suyu bir kaba alalım(fazla su koymayalım çünkü kabak kendi suyunu da bırakıyor
Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirelim
cevizle süsleyerek servis edelim arzu edilirse tahin de eklenebilir çok yakışıyor afiyet olsun
Güzin Hanım verdiğiniz tarifi uyguladım çok beğendim. Eskiden anneannelerimiz yaparlardı onların tarifinden ne çok uzak ne de çok yakın değişik bir tat olmuş. Çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilbeğendiğinize sevindim afiyet olsun
Sil