16 Nisan 2014 Çarşamba

PATLICANLI YEMEKLER-KAZAN KEBABI

 





 Ben sebzeleri mevsiminde tüketmeyi seviyorum ,yaz sebzelerinin doğal lezzeti malesef serada yetişenlerde yok ,kış mevsiminde ancak kurutulmuş yaz sebzelerini kullanabildim ancak ev halkının yoğun isteği üzerine bugün taze patlıcanla yapılan bir Urfa yemeği pişirdim tarifi paylaşıyorum   afiyet olsun






             KAZAN KEBABI
       *300 gram kuzu kıyma Kuzu sevmeyenler orta yağlı dana kıyma da kullanabilirler
         1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı  biber salçası
  • tuz, karabiber,kimyon
  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 5 adet domates
  • baharat miktarını siz ayarlayabilirsiniz Urfalılar biraz isot da katıyor

 HAZIRLANIŞI
İlk iş soğanı ve domatesi rendeleyin. Biberi incecik kıyın. Kıymayı ,salçayı,tuz ve baharatları ekleyip yoğurun BÖYLECE KÖFTE HARCINIZ HAZIR
*. Patlıcanları 2cm  aralıklarla  dilimleyin ama koparmayın kıymalı içi köfteler yaparak  patlıcan dilimlerinin aralarına yerleştirin.ve karnıyarık tenceresine dizin
* Daha sonra domatesleri rondodan geçirip patlıcanların üstüne gezdirin
*.Sebzeler için üstüne biraz tuz serpin. hiç su koymadan(domateslerin suyu yeterli oluyor zaten patlıcan da bir miktar su  bırakıyor)  kısık ateşte patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.Sebzenin suyuyla pişiyor.
     Not iç harcı artarsa domates dilimleyip aralarını doldurabilirsiniz domatesler de hem görsel açıdan güzel  hem de lezzetli oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder