13 Mayıs 2014 Salı

PUF BÖREĞİ









MALZEMELER
3Su bardağı un
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar soğuk su

İÇ MALZEMESİ
150 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta (iç harcına katılıyor)

yufkaların arasına sürmek ve kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Önce malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun
*7 bezeye ayırın
*her bir bezeyi merdaneyle tabak büyüklüğünde açın
*üzerini fırçayla yağlayın
*üst üste koyun fakat rahat açabilmek için en üstteki yufkayı yağlamayın
*streç filmle kapattığınız bu hamurları buzdolabında 15-20 dak dinlendirin
*tekrar açıp tek yufka haline getirin ve iç harcını paylaştırarak üstünü kapatın su bardağiyla keserek şekil verin bol kızgın yağda kızartın AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder