15 Ekim 2014 Çarşamba

KURU DOLMA







Geleneksel lezzetlerimizden biridir kuru dolma...Mevsiminde toplanmış,ayıklanıp güneşte kurutulmuş biber veya patlıcanla pişirilen bu yemek gün ikramlarının da vazgeçilmezidir.
    
           MALZEMELER



   4-5 Adet kurusoğan
yarım demet maydanoz
2su bardağı pirinç
kurutulmuş dolmalık biber
1 paket  çam fıstığı
1yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1adet kesme şeker
3 yemek kaşığı kuru nane
tuz karabiber,1 çay kaşığ (çok az ) kimyon
su
 HAZIRLANIŞI
*Önce kuru biberler kaynayan suda biraz haşlanır soğuk sudan geçirilerek süzülür.
İÇ MALZEME
*İNCE DOĞRANMIŞ KURUSOĞANLAR,ÇAM FISTIĞI ZEYTİYAĞINDA KAVRULUR
*SALÇA TUZ KARABİBER,KİMYON VE 1 ADET KÜP ŞEKER EKLENİR VE 1-2 DAKİKA DAHA KAVRULUR
*YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ EKLENİR
1 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENEREK BU SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.NAR EKŞİSİ İLAVE EDİLİR(YOKSA YARIM LİMON SUYU DA OLABİLİR)
*ATEŞTEN ALINDIKTAN SONRA İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ VE KURU NANE EKLENİR KARIŞTIRILARAK  BİRAZ DİNLENDİRİLİR
*BİBERLER BU MALZEMEYLE DOLDURULUR
*DOLMALARIN ÜSTÜ BİR TABAKLA KAPATILIR
   ÜSTÜNE 2 SU BARDAĞI SU VE2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK KISIK ATEŞTE PİRİNÇLER PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR
 (    dolma  suyunu tamamen çekmiş olmalı)


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder