28 Ekim 2014 Salı

sivas kömbesi

MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1SU BARDAĞI SÜT
1SU BARDAĞI SU
2YUMURTA
1PAKET YAŞ MAYA
1TATLI KAŞIĞI TUZ
1ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN

AÇILAN YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN TEREYAĞI
İÇ  MALZEMESİ
KIYMA SOĞAN  TUZ KARABİBER  2KAŞIK SIVIYAĞDA KAVRULARAK İÇ HARCI 
HAZIRLANIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR


KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR,
9PARÇAYA AYRILIR
HER BEZE AYRI AYRI TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR
ÜZERİ YAĞLANIR  ÜÇER ÜÇER ÜST ÜSTE KOYULUR VE RULO YAPILIR VE GÜL BÖREĞİ GİBİ SARILIP BUZDOLABINDA YARIM SAAT BEKLETİLİR
MERDANEYLE HAFİFÇE AÇILIR
ORTASINA KIYMALI HARÇTAN KONULUR
ÜSTÜ KAPATILARAK TERS ÇEVRİLİR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR
TEPSİDE DE BİRAZ BEKLTİLEREK İYİCE MAYALANMASI BEKLENİR
ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR
200 DERECEDE  ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA  ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder