MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1SU BARDAĞI SÜT
1SU BARDAĞI SU
2YUMURTA
1PAKET YAŞ MAYA
1TATLI KAŞIĞI TUZ
1ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN
AÇILAN YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN TEREYAĞI
İÇ MALZEMESİ
KIYMA SOĞAN TUZ KARABİBER 2KAŞIK SIVIYAĞDA KAVRULARAK İÇ HARCI
HAZIRLANIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR
KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR,
9PARÇAYA AYRILIR
HER BEZE AYRI AYRI TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR
ÜZERİ YAĞLANIR ÜÇER ÜÇER ÜST ÜSTE KOYULUR VE RULO YAPILIR VE GÜL BÖREĞİ GİBİ SARILIP BUZDOLABINDA YARIM SAAT BEKLETİLİR
MERDANEYLE HAFİFÇE AÇILIR
ORTASINA KIYMALI HARÇTAN KONULUR
ÜSTÜ KAPATILARAK TERS ÇEVRİLİR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR
TEPSİDE DE BİRAZ BEKLTİLEREK İYİCE MAYALANMASI BEKLENİR
ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR
200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder