16 Aralık 2014 Salı

ALMAN PASTASI












MALZEMELER
3Yumurta(bir yumurta sarısını krema için ayır)
1çay bardağı sıvıyağ
2yemek kaşığı yoğurt
1su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
1limon kabuğu rendesi
keki ıslatmak için bir adet portakalın suyu


KREMASI İÇİN MALZEMELER
1yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
2yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1adet limon kabuğu rendesi
1poşet krem şanti

HAZIRLANIŞI
*Önce krem şanti hariç bütün krema malzemesi soğuk süte ilave edilip karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır
*soğuyan kremaya şanti eklenerek 5dakika kadar mikserle çırpılır böylece krema hazır olur

KEKİN HAZIRLANIŞI
3yumurta(birinin sarısını kremaya kullanmıştık)vetoz şekeri yoğurt görünümüne gelinceye kadar iyice çırp
*sonra diğer malzemeleri tahta kaşıkla  çırpılmış yumurtanın köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırarak ekle
*un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekle ve yavaşça karıştır
*limon kabuğunu ekle
* Karışımı sıvı yağla  iyice yağlayıp unladığınız 30 cm çapında küçük yuvarlak borcama dök
*Önceden ısıtılmış fırında 170-180 dercede kek kıvamında pişir
*kalıpta soğusun
ters çevirerek borcamdan çıkar ve keskin bir bıçak yardımıyla iki parçaya böl
*taze sıkılmış portakal suyuyla pasta tabanını ıslat
*kremayı içine koy
*pastanın diğer yarısını da kremanın üstüne kapat vekalan portakal suyunu da kekin üstüne gezdir
*dolapta bir gece beklesin servis etmeye yakın üstüne pudra şekeri ele
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder