6 Aralık 2014 Cumartesi

BUĞDAY SALATASI



           MALZEMELER
1 SU Bardağı akşamdan ıslatılarak haşlanmış aşurelik buğday
1Adet közlenmiş kırmızı biber(biberi az suyla haşlasanız da oluyor
1ÇAY BARDAĞINA YAKIN SIZMA ZEYTİNYAĞI
1-2 DİLİM KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
2-3Adet kornişon turşu
3 sap yeşil soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tutam nane(kuru nane de güzel oluyor)
tuz-karabirer- pul biber
1adet limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yaprak  kıvırcık salata


HAZIRLANIŞI
Haşlanıp süzülen buğdaylar derince bir kaseye konur
bütün yeşillikler incecik kıyılarak eklenir
köz biber ve turşular küt küp doğranarak eklenir
tuz baharatlar -zeytinyağı,limonsuyu ve nar ekşisi eklenir
iyice karıştırılarak servis edilir
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder