2 Nisan 2015 Perşembe
ATOM KURABİYE SEVGİLİ ELİF'İN TARİFİ
MALZEMELER
250Gram margarin veya tereyağı
1çb yoğurt
1çb sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1çay kaşığı karbonat-üstüne limon suyu sikılacak
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İÇ HARCI İÇİN
1elma
3adet kuru incir
3adet kuru kayısı
11tutam kuru üzüm
1çay bardağı şeker
Elmayı rendeleyip,diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp şekerle pişiriyoruz
ÜZERİ İÇİN
1kase iri çekilmiş fındık
1yumurta akı
pekmez
HAZIRLANIŞI
*Hamuru ölçüsüne göre orta sertlikte bir hamur hazırlayın
*iç harç soğutulur
*hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar alınır,elle açılarak ortasına bir tatlı kaşığı konularak hamur kapatılır
*önce yumurta akına sonra fındığa batırılır(sadece bir tarafı)
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir
*fıf-rından çıkınca sıcakken üzerine pekmez dökerek servis edilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder