11 Nisan 2015 Cumartesi
FINDIK EZMELİ KURABİYE -SEVGİLİ AYŞE NUR'UN TARİFİ
MALZEMELER
1paket margarin
1su bardağı sıvı yağ
2adet yumurta
1su bardağı nişasta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
aldıgı kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN FINDIK EZMESİ
KENARLARINI SÜSLEMEK İÇİN İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK
HAZIRLANIŞI
*Tüm malzemeyi(önce sıvı olanları)karıştırarak orta sertlikte bir kurabiye hamuru hazırlayın
*kolay açılması için yarım saat buzdolabında dinlendirin
*yarım cm kalınlığında açın
*çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlak kurabiyeler oluşturun
*pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin
*soğuduktan sonra arasına bolca fındık ezmesi sürerek iki kurabiyeyi birleştirin
*kurabiyelerin etrafından taşan fındık ezmesinş de iri çekilmiş fındık kırıklarına bulayın
KALORİSİ YÜKSEK AMA İNANILMAZ LEZZETLİ BİR KURABİYE
AFİYET OLSUN ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder