14 Şubat 2014 Cuma

KIŞ CACIĞI


Cacık Türk mutfağında yazın sıkça kullanılan serinleticilerinden biridir.Sağlıklı ve dengeli bir tamamlayıcıdır.Kışın salatalıkların seralarda ve doğal olmayan koşullarda üretilmesi sebebiyle pek tüketilmeyen bu serinleticiyi  göbek salata veya marulla yapabilirsiniz.İşte tarifi:
       MALZEMELER

1 KASE YOĞURT
2-3YAPRAK MARUL
1-2 DİŞ SARIMSAK
1 TUTAM DEREOTU
1 TUTAM MAYDANOZ
1-2 SAP YEŞİL SOĞAN
1 TUTAM TAZE NANE
HAZIRLANIŞI
*Yoğurdu derin bir salata kasesine koyup iyice çırpın
*bütün yeşillikleri incecik kıyın
*sarımsağı bir tutam tuzla iyice ezin
*bütün malzemeyi karıştırın
*zeytinyağı sevenler üstüne bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder