Cacık Türk mutfağında yazın sıkça kullanılan serinleticilerinden biridir.Sağlıklı ve dengeli bir tamamlayıcıdır.Kışın salatalıkların seralarda ve doğal olmayan koşullarda üretilmesi sebebiyle pek tüketilmeyen bu serinleticiyi göbek salata veya marulla yapabilirsiniz.İşte tarifi:
MALZEMELER
2-3YAPRAK MARUL
1-2 DİŞ SARIMSAK
1 TUTAM DEREOTU
1 TUTAM MAYDANOZ
1-2 SAP YEŞİL SOĞAN
1 TUTAM TAZE NANE
HAZIRLANIŞI
*Yoğurdu derin bir salata kasesine koyup iyice çırpın
*bütün yeşillikleri incecik kıyın
*sarımsağı bir tutam tuzla iyice ezin
*bütün malzemeyi karıştırın
*zeytinyağı sevenler üstüne bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder