14 Şubat 2014 Cuma

TEL KADAYIFLI TAVUK ĞÖĞSÜ







 MALZEMELER

 100 gr tel kadayıf-1 paket toz krem şanti-1 su bardağı iri çekilmiş fındık yada ceviz-1 yemek kaşığı tereyağ-1  neskafe fincanı şeker
 Muhallebisi için;1 litre süt-1  çay  fincanı un-1 çay fincanı  şeker-1 paket vanilya-3 adet ufak doğranmış damla sakızı

 HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfları 1cm uzunluğunda doğrayın*.
*.1 yemek kaşığı tereyağını teflon bir tavada erittikden sonra ufalanmış tel kadayıfları koyup,kadayıflar altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
*Kadayıflar renk değiştirince içine fındık (yada ceviz) ve şekeri koyup bir-iki dakika daha kavurun ve derin bir kaba boşaltıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.*
*Muhallebisi için;tencerenin içine un,şeker ve damla sakızını koyduktan sonra içine yavaş yavaş sütünü ekleyip tel çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin ve mikserle beş dakika kadar çırpın
*.Muhallebiyi oda sıcaklığında 10 dakika soğuttukdan sonra içine toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
*  cam bir kaba önce fındıklı kavrulmuş kadayıfın yarısını boşaltın üstüne muhallebiyi  dökün ve bir spatula yardımıyla yayın
*.Muhallebinin üzerine geri kalan kadayıfı  serpiştirin
* muhallebi yi dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder