Evlerimizi sıcak bir yuvaya dönüştüren mutfaktan gelen mis gibi kokulardır.işte dayanılmaz tadıyla bir kek tarifi
Malzemeler
1,5su bardağı şeker 2su bardağı un
3yumurta
1paket vanilya 1paket kabartma tozu
15 -20adet lspanak yaprağı (400-500 gr kadar)
1 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı olabilir)
1avuç kadar çekilmiş antepfıstığı
HAZIRLANIŞI
* ıspanakları - çok az suyla haşlayın
*soğuk su dolu bir kaba alarak soğutun ,suyunu sıkın ve rondodan geçirerek püre haline getirin
*yumurta ve şekeri mikserle kar haline gelene kadar iyice çırpın
*SIVIYAĞI , ISPANAK PÜRESİNİ VE ,ANTEPFISTIĞINI EKLEYİN
*elediğininiz un vanilya ve kabartma tozu karışımını ekleyin
* karışımı iyice yağladığınız kek kalıbına dökün
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin
AFİYET OLSUN
LÜTFEN DENEDİKTEN SONRA YORUMLARINIZI YAZIN
NOT kek piştikten sonra iki parçaya ayırıp içine şanti de sürebilirsiniz bu haliyle de lezzetli bir kek oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder