26 Şubat 2014 Çarşamba

lspanaklı kek















Evlerimizi sıcak bir yuvaya dönüştüren  mutfaktan gelen  mis gibi kokulardır.işte  dayanılmaz tadıyla bir kek tarifi


Malzemeler
 1,5su bardağı  şeker 2su bardağı un
 3yumurta
 1paket vanilya 1paket kabartma  tozu
15 -20adet lspanak yaprağı (400-500 gr kadar)
1 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı olabilir)
1avuç kadar çekilmiş antepfıstığı
 HAZIRLANIŞI
* ıspanakları -  çok az suyla haşlayın
*soğuk su dolu bir kaba alarak soğutun ,suyunu sıkın ve rondodan geçirerek püre haline getirin
*yumurta ve şekeri mikserle kar haline gelene kadar iyice çırpın
*SIVIYAĞI , ISPANAK PÜRESİNİ VE ,ANTEPFISTIĞINI  EKLEYİN
*elediğininiz un vanilya ve kabartma tozu karışımını  ekleyin
* karışımı iyice yağladığınız kek kalıbına dökün
*180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin

AFİYET OLSUN
 LÜTFEN DENEDİKTEN SONRA YORUMLARINIZI YAZIN

NOT kek piştikten sonra iki parçaya ayırıp içine şanti de sürebilirsiniz bu haliyle de lezzetli bir kek oluyor


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder