15 Ekim 2014 Çarşamba

DEKORASYONDA PUFLAR









Diğer tüm mobilyalarda olduğu gibi, puflar içinde piyasada pek çok farklı malzeme ve tasarım seçeneğİ var ,  bazıları  sade çizgilerle modern bir görüntüye kavuştururken, konforlu ve rahat bir şekilde zamanınızı geçirmenizi sağlıyor bazıları da fonksiyonel olmaları evde yeni depolama alanları oluşturmaları bakımından önem kazanıyor...Bu şık ve dekoratif birkaç parçayı paylaşıyorum.


KURU DOLMA







Geleneksel lezzetlerimizden biridir kuru dolma...Mevsiminde toplanmış,ayıklanıp güneşte kurutulmuş biber veya patlıcanla pişirilen bu yemek gün ikramlarının da vazgeçilmezidir.
    
           MALZEMELER



   4-5 Adet kurusoğan
yarım demet maydanoz
2su bardağı pirinç
kurutulmuş dolmalık biber
1 paket  çam fıstığı
1yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1adet kesme şeker
3 yemek kaşığı kuru nane
tuz karabiber,1 çay kaşığ (çok az ) kimyon
su
 HAZIRLANIŞI
*Önce kuru biberler kaynayan suda biraz haşlanır soğuk sudan geçirilerek süzülür.
İÇ MALZEME
*İNCE DOĞRANMIŞ KURUSOĞANLAR,ÇAM FISTIĞI ZEYTİYAĞINDA KAVRULUR
*SALÇA TUZ KARABİBER,KİMYON VE 1 ADET KÜP ŞEKER EKLENİR VE 1-2 DAKİKA DAHA KAVRULUR
*YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ EKLENİR
1 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENEREK BU SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.NAR EKŞİSİ İLAVE EDİLİR(YOKSA YARIM LİMON SUYU DA OLABİLİR)
*ATEŞTEN ALINDIKTAN SONRA İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ VE KURU NANE EKLENİR KARIŞTIRILARAK  BİRAZ DİNLENDİRİLİR
*BİBERLER BU MALZEMEYLE DOLDURULUR
*DOLMALARIN ÜSTÜ BİR TABAKLA KAPATILIR
   ÜSTÜNE 2 SU BARDAĞI SU VE2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK KISIK ATEŞTE PİRİNÇLER PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR
 (    dolma  suyunu tamamen çekmiş olmalı)


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

2 Ekim 2014 Perşembe

CANAN' IN UN KURABİYESİ-ŞANTİLİ KURABİYE


Sevgili dostlar ,
Arkadaşım Canan'dan aldığım bu son derece lezzetli un kurabiyesi tarifini sizlerle paylaşıyor,denemenizi şiddetle öneriyorum...
         
            MALZEMELER
1Su bardağı sıvıyağ
1poşet krem şanti
2-2,5 su bardağı un
yarım bardak iri çekilmiş ceviz
1çay bardağı kuru üzüm

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi birleştirerek un kurabiyesi kıvamında bir hamur hazırlayın
(UNU  YAVAŞ YAVAŞ  EKLEYİN 2,5 BARDAK UN FAZLA GELEBİLİR)
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve pişirme kağıdı yaydığınız tepsiye dizin
180 DERECEDE ÇOK AZ PİŞİRİN
İLK SICAKLIĞI ÇIKTIKTAN SONRA PUDRA ŞEKERİNE BULAYARAK SERVİS EDİN
    AFİYET OLSUN...

8 Eylül 2014 Pazartesi

PORTAKAL REÇELİ


      






                   Size çok lezzetli bir reçel tarifi vermek istiyorum sevgili dostlarım .Eğer benim gibi tatlı olmadan kahvaltı masası eksik kalır diyorsanız bu reçeli mutlaka denemelisiniz...
                   MALZEMELER
          3Adet kalın kabuklu portakal
          1kg toz şeker,su
          HAZIRLANIŞI
Önce portakalların  turuncu kısmını hafifçe rendeleyin
Sonra bütün halde haşlayın veüç defa haşlama suyunu değiştirerek pişirin böylece acısı gitmiş oluyor
Soğuk  suya alarak sabaha kadar bu suyun içinde bekletin
Sonra bütün haldeki portakalları kuşbaşı doğrayarak üstüne şekeri ekleyin
Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın indirmeye yakın  yarım limon sıkın
AFİYET OLSUN...

6 Eylül 2014 Cumartesi

YAZDAN KALANLAR

KEMALİYE'de mimari
YAĞMUR SONRASI DÖRTYOLAĞZI CAMİİ VE GÖKKUŞAĞI

                                   SEYİDALİ PARKI

                           SEYİDALİ PARKINDAN KEMALİYE
                          DÖRTYOLAĞZI CAMİİ ŞADIRVAN
                          NURTEN TEYZEMİN ELİNDEN  NEFİS KAHVE



                        YAĞMUR SONRASI KEMALİYE
             EĞİN HALISI(KEMALİYEDE ESKİDEN DOKUMACILIK ÇOK YAYGINDI)
TARİHİ DÖRTYOLAĞZI CAMİİ VE FIRINI
SEVGİLİ DİLEĞİN KEKLİ BAKLAVASI(TARİFİ BLOGDA VAR HAMUR İŞLERİNE MERAKLI HANIMLAR MUTLAKA DENEMELİ)

26 Ağustos 2014 Salı

REYHAN ŞERBETİ

     





Reyhan mor-yeşil renklerde bir bitki, toprağından mı nedendir bilinmez en güzel reyhanlarMalatyanın Arapkir ilçesinde yetişiyor,Kemaliyede taze olanları salatalara ,kurutulup baharata dönüştürülen hali ise kaburga pilavına,badişli çorbaya eğin piyazına,bumbara ,patates piyazına(BU DEĞİŞİK BİR TÜR PATATES SALATASIDIR TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM) eklenir.
     Ben, bu yaz bolca içtiğim ferahlatan sevgili Saide ablamın tarifiyle reyhan şerbetinin yapılışını anlatacağım...
     MALZEMELER
     1Demet mor reyhan
     1litre su
      1adat limon
      birkaç adat karanfil
      1adet kabuk tarçın
      Tatlandırmak için şeker


HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede kaynatın
tarçını,karanfil tanelerini     reyhanı saplarıyla birlikte bu suya atarak 1-2 dakika kaynatın
kaynayan bu malzemelerin üstüne limonu da sıkarak kabuklarını içine atıp,tencereyi ateşten alın
süzdükten sonra soğutun ,istediğiniz miktarda şeker ekleyin.AFİYET OLSUN...

23 Ağustos 2014 Cumartesi

tatil bitti...

tatil sebebiyle ara verdiğim bloguma döndüm ,hem de ilginizi çekeceğini düşündüğüm pek çok fotoğraf ve tarifle.Paylaşmak için sabırsızlanıyorum.Yeni şeyler yazmadığım halde bloğumu ziyaret eden tüm dostlara teşekkürler