25 Ekim 2014 Cumartesi
15 Ekim 2014 Çarşamba
DEKORASYONDA PUFLAR
Diğer tüm mobilyalarda olduğu gibi, puflar içinde piyasada pek çok farklı malzeme ve tasarım seçeneğİ var , bazıları sade çizgilerle modern bir görüntüye kavuştururken, konforlu ve rahat bir şekilde zamanınızı geçirmenizi sağlıyor bazıları da fonksiyonel olmaları evde yeni depolama alanları oluşturmaları bakımından önem kazanıyor...Bu şık ve dekoratif birkaç parçayı paylaşıyorum.
KURU DOLMA
Geleneksel lezzetlerimizden biridir kuru dolma...Mevsiminde toplanmış,ayıklanıp güneşte kurutulmuş biber veya patlıcanla pişirilen bu yemek gün ikramlarının da vazgeçilmezidir.
MALZEMELER
4-5 Adet kurusoğan
yarım demet maydanoz
2su bardağı pirinç
kurutulmuş dolmalık biber
1 paket çam fıstığı
1yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1adet kesme şeker
3 yemek kaşığı kuru nane
tuz karabiber,1 çay kaşığ (çok az ) kimyon
su
HAZIRLANIŞI
*Önce kuru biberler kaynayan suda biraz haşlanır soğuk sudan geçirilerek süzülür.
İÇ MALZEME
*İNCE DOĞRANMIŞ KURUSOĞANLAR,ÇAM FISTIĞI ZEYTİYAĞINDA KAVRULUR
*SALÇA TUZ KARABİBER,KİMYON VE 1 ADET KÜP ŞEKER EKLENİR VE 1-2 DAKİKA DAHA KAVRULUR
*YIKANIP SÜZÜLEN PİRİNÇ EKLENİR
1 SU BARDAĞI SICAK SU EKLENEREK BU SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.NAR EKŞİSİ İLAVE EDİLİR(YOKSA YARIM LİMON SUYU DA OLABİLİR)
*ATEŞTEN ALINDIKTAN SONRA İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ VE KURU NANE EKLENİR KARIŞTIRILARAK BİRAZ DİNLENDİRİLİR
*BİBERLER BU MALZEMEYLE DOLDURULUR
*DOLMALARIN ÜSTÜ BİR TABAKLA KAPATILIR
ÜSTÜNE 2 SU BARDAĞI SU VE2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK KISIK ATEŞTE PİRİNÇLER PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR
( dolma suyunu tamamen çekmiş olmalı)
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
14 Ekim 2014 Salı
4 Ekim 2014 Cumartesi
2 Ekim 2014 Perşembe
CANAN' IN UN KURABİYESİ-ŞANTİLİ KURABİYE
Sevgili dostlar ,
Arkadaşım Canan'dan aldığım bu son derece lezzetli un kurabiyesi tarifini sizlerle paylaşıyor,denemenizi şiddetle öneriyorum...
MALZEMELER
1Su bardağı sıvıyağ
1poşet krem şanti
2-2,5 su bardağı un
yarım bardak iri çekilmiş ceviz
1çay bardağı kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi birleştirerek un kurabiyesi kıvamında bir hamur hazırlayın
(UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN 2,5 BARDAK UN FAZLA GELEBİLİR)
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve pişirme kağıdı yaydığınız tepsiye dizin
180 DERECEDE ÇOK AZ PİŞİRİN
İLK SICAKLIĞI ÇIKTIKTAN SONRA PUDRA ŞEKERİNE BULAYARAK SERVİS EDİN
AFİYET OLSUN...
27 Eylül 2014 Cumartesi
26 Eylül 2014 Cuma
18 Eylül 2014 Perşembe
13 Eylül 2014 Cumartesi
8 Eylül 2014 Pazartesi
PORTAKAL REÇELİ
Size çok lezzetli bir reçel tarifi vermek istiyorum sevgili dostlarım .Eğer benim gibi tatlı olmadan kahvaltı masası eksik kalır diyorsanız bu reçeli mutlaka denemelisiniz...
MALZEMELER
3Adet kalın kabuklu portakal
1kg toz şeker,su
HAZIRLANIŞI
Önce portakalların turuncu kısmını hafifçe rendeleyin
Sonra bütün halde haşlayın veüç defa haşlama suyunu değiştirerek pişirin böylece acısı gitmiş oluyor
Soğuk suya alarak sabaha kadar bu suyun içinde bekletin
Sonra bütün haldeki portakalları kuşbaşı doğrayarak üstüne şekeri ekleyin
Reçel kıvamına gelene kadar kaynatın indirmeye yakın yarım limon sıkın
AFİYET OLSUN...
6 Eylül 2014 Cumartesi
YAZDAN KALANLAR
![]() |
KEMALİYE'de mimari |
![]() |
YAĞMUR SONRASI DÖRTYOLAĞZI CAMİİ VE GÖKKUŞAĞI |
SEYİDALİ PARKI
SEYİDALİ PARKINDAN KEMALİYE
DÖRTYOLAĞZI CAMİİ ŞADIRVAN
NURTEN TEYZEMİN ELİNDEN NEFİS KAHVE
YAĞMUR SONRASI KEMALİYE
EĞİN HALISI(KEMALİYEDE ESKİDEN DOKUMACILIK ÇOK YAYGINDI)
TARİHİ DÖRTYOLAĞZI CAMİİ VE FIRINI
SEVGİLİ DİLEĞİN KEKLİ BAKLAVASI(TARİFİ BLOGDA VAR HAMUR İŞLERİNE MERAKLI HANIMLAR MUTLAKA DENEMELİ)
26 Ağustos 2014 Salı
REYHAN ŞERBETİ
Reyhan mor-yeşil renklerde bir bitki, toprağından mı nedendir bilinmez en güzel reyhanlarMalatyanın Arapkir ilçesinde yetişiyor,Kemaliyede taze olanları salatalara ,kurutulup baharata dönüştürülen hali ise kaburga pilavına,badişli çorbaya eğin piyazına,bumbara ,patates piyazına(BU DEĞİŞİK BİR TÜR PATATES SALATASIDIR TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM) eklenir.
Ben, bu yaz bolca içtiğim ferahlatan sevgili Saide ablamın tarifiyle reyhan şerbetinin yapılışını anlatacağım...
MALZEMELER
1Demet mor reyhan
1litre su
1adat limon
birkaç adat karanfil
1adet kabuk tarçın
Tatlandırmak için şeker
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede kaynatın
tarçını,karanfil tanelerini reyhanı saplarıyla birlikte bu suya atarak 1-2 dakika kaynatın
kaynayan bu malzemelerin üstüne limonu da sıkarak kabuklarını içine atıp,tencereyi ateşten alın
süzdükten sonra soğutun ,istediğiniz miktarda şeker ekleyin.AFİYET OLSUN...
23 Ağustos 2014 Cumartesi
tatil bitti...
tatil sebebiyle ara verdiğim bloguma döndüm ,hem de ilginizi çekeceğini düşündüğüm pek çok fotoğraf ve tarifle.Paylaşmak için sabırsızlanıyorum.Yeni şeyler yazmadığım halde bloğumu ziyaret eden tüm dostlara teşekkürler
21 Haziran 2014 Cumartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)