28 Eylül 2013 Cumartesi
ELMALI KEK
MALZEMELER
3Yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
2kibrit kutusu kadar tereyağı
1su bardağı şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
yarım limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1tatlı kaşığı tarçın
4-5 adet elma
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Önce yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,sonra yağlar ve yoğurt ilave edilir limon suyu,un ve kabartma tozu eklenir kek hamurundan daha kıvamlı fazla akışkan olmayan bir hamur elde edilir.Önceden soyup küp küp doğradığımız elmalar tarçın ve toz şekerle-iki y kaşığı yeterli- karıştırılarak kek pişirme kabındaki hamurun üstüne serpiştirilerek 180 derece fırında pişirilir
NOT Pişme süresi benim fırınımda 30 dakika siz bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder