28 Eylül 2013 Cumartesi

ELMALI KEK








         
                    MALZEMELER
              3Yumurta
              yarım çay bardağı sıvıyağ
              2kibrit kutusu kadar tereyağı
              1su bardağı şeker
               1,5 çay bardağı yoğurt
               yarım limonun suyu
              1 paket kabartma tozu
               1tatlı kaşığı tarçın
               4-5 adet elma
              aldığı kadar un
           HAZIRLANIŞI
      Önce yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,sonra yağlar ve yoğurt ilave edilir limon suyu,un ve kabartma tozu eklenir kek hamurundan daha kıvamlı fazla akışkan olmayan bir hamur elde edilir.Önceden soyup küp küp doğradığımız elmalar tarçın ve toz şekerle-iki y kaşığı yeterli- karıştırılarak kek pişirme kabındaki hamurun üstüne serpiştirilerek 180 derece fırında pişirilir


      NOT Pişme süresi benim fırınımda 30 dakika siz bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder