28 Eylül 2013 Cumartesi
ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER
1,5 su bardağı un
1çay bardağı sulu yoğurt
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karbonat
su ,kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tüm malzeme kulak memesi kıvamından biraz sert olacak şekilde yoğurarak bir hamur elde edilir.bir saat üstü kapalı dinlendirilir -hamur ne kadar dinlenirse okadar iyi kabarır- küçük bezelere ayrılır çay tabağından büyükçe açılır arzuya göre içine peynirli ,kıymalı veya ıspanaklı iç harcı konulur,bol kızgın yağda kızartılır... afiyet olsun
NOT Böreğin aslı çiğ kıyma ince doğranmış kuru soğan tuz ve karabiberden oluşan harçla yapılır en nefis haliyle bu böreği Eskişehir'de yiyebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder