28 Eylül 2013 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK






                      MALZEMELER


                 1,5 su bardağı un
                  1çay bardağı sulu yoğurt
                  1çay kaşığı tuz
                  1çay kaşığı karbonat
                 su ,kızartmak için sıvı yağ
    HAZIRLANIŞI


      Tüm malzeme kulak memesi kıvamından biraz sert olacak şekilde yoğurarak bir hamur elde edilir.bir saat üstü kapalı dinlendirilir -hamur ne kadar dinlenirse okadar iyi kabarır- küçük bezelere ayrılır çay tabağından büyükçe açılır arzuya göre içine  peynirli ,kıymalı veya ıspanaklı iç harcı konulur,bol kızgın yağda kızartılır... afiyet olsun



               NOT  Böreğin aslı çiğ kıyma ince doğranmış kuru soğan tuz ve karabiberden oluşan harçla yapılır en nefis haliyle bu böreği Eskişehir'de yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder