10 Aralık 2015 Perşembe
PORTAKALLI MUFFİN
Sevgili dostlar uzun bir aradan sonra çok özlediğim bloguma döndüm,çok beğendiğim,uygulayıp başarılı bulduğum tarifleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim
Portakal mevsimindeyiz...Grip kapımızı çalmadan bu sağlıklı meyveyi bol bol tüketmeliyiz,
bu tarifimde de hem suyunu hem de kabuğunu kullandım,denemenizi öneriyorum ve yorumlarınızı bekliyorum
MALZEMELER
1Sb süt
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
1su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
aldığı kadar un ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN DAMLA ÇİKOLATA VE KURU ÜZÜM
HAZIRLANIŞI
Önce oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri iyice
çırpın
süt,sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyerek çırmaya devam edin
vanilya,kabartma tozu ve unu eleyerek bu karışıma ekleyin(unu önce bir bardak kadar ekleyin hamurun kıvamına göre gerekirse miktarı artırın hamur akışkan -boza-kıvamında olmalı)
portakal kabuğu rendesini ekleyin
margarin veya tereyağıyla yağladığınız muffin kalıplarına çok dolu olmayacak şekilde paylaştırın
üstünü damla çikolata veya üzümle süsleyin
180 derecede pişirin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder