1 Ekim 2013 Salı
sağlıklı beslenme önerileri
KARNABAHAR
Mevsim geçişlerinde yaşanan havaların bir ısınıp bir soğuması vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığı için soğuk algınlığına neden olabilir
Soğuk algınlığından korunmak özellikle vitaminlerden zengin beslenmek doğal yollardan mevsim sebze ve meyvelerini tüketmekle mümkündür.
Bilim adamları sebzeler arasında en faydalı olanlardan birinin de karnabahar olduğunu söylüyor.vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan ve
pişirirken kendine özgü koku bırakan bu sebze salata veya fırında beşamel soslu yapılarak bu sebzeyi hiç sevmeyenlerin bile zevkle tüketeceği bir yemeğe dönüşebilir.
Buharda veya az suda çiçeklerine ayırarak haşladığınız karnabaharlar süzülür soğuduktan sonra bir kase susuz yoğurt iki yemek kaşığı mayonez ve birkaç diş sarımsakla karıştırılır. salata kasesine alınan karnabaharla karıştırılır üstüne zeytinyağında kızdırılmış pul biber eklenir
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder