1 Ekim 2013 Salı

sağlıklı beslenme önerileri






                    KARNABAHAR
 


             Mevsim geçişlerinde yaşanan havaların bir ısınıp bir soğuması vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığı için soğuk algınlığına neden olabilir
             Soğuk algınlığından korunmak özellikle vitaminlerden zengin  beslenmek doğal yollardan mevsim sebze ve meyvelerini tüketmekle mümkündür.
              Bilim adamları sebzeler arasında en faydalı olanlardan birinin de karnabahar olduğunu söylüyor.vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan ve

              pişirirken kendine özgü koku bırakan bu sebze salata veya fırında beşamel soslu yapılarak bu sebzeyi hiç sevmeyenlerin bile zevkle tüketeceği bir yemeğe dönüşebilir.
          

           Buharda veya  az suda çiçeklerine ayırarak haşladığınız karnabaharlar süzülür soğuduktan sonra bir kase susuz yoğurt iki yemek kaşığı mayonez ve birkaç diş sarımsakla karıştırılır. salata  kasesine alınan karnabaharla karıştırılır üstüne zeytinyağında kızdırılmış  pul biber eklenir
          AFİYET OLSUN
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder