3 Ekim 2013 Perşembe

BİSCOTTİ



               SERT BİR KAHVENİN YANINA ÇOK YAKIŞTIRDIĞIM VE KAHVE TİRYAKİLERİNİN ZEVKLE TÜKETECEĞİNE İNANDIĞIM BİR TARİF


                 FINDIKLI BİSCOTTİ


          MALZEMELER
      ,3,5 Su bardağı un
      2 sb toz fındık
      1,5 çay k kab tozu
      1,5 sb toz şeker
      140 gr tereyağı
       3 yumurta
       1sb iri çkilmiş fındık
       yarım limon kabuğu rendesi
 
      YAPILIŞI
       Un toz fındık kab tozunu karıştırın. ayrı bir kapta erimiş tereyağ şeker ve yumurtayı karıştırın iki karışımı birbirine ekleyip yoğurun ve iri çekilmiş fındıkları ekleyin hafif yapışkan bir kıvamda olan hamuru iki parçaya ayırın rulo yapıp yağlı kağıt serdiginiz tepiye yerleştirin hafifçe ısladığınız elinizle iki ruloyu da bastırarak biraz yassılaştırın 180 derece  fırında 30 dak pişirin çıkarıp sıcakken keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin tekrar 140 derecede 15 dak pişirin
       ODA SICAKLIĞINDA SOĞUDUKTAN SONRA SAKLAMA KABINDA 1 HAFTA TAZELİĞİNİ KORUYOR
        İki aşamalı pişirme süreci zahmetli görünse de buna değiyor çoçukların beslenme çantaları için de son derece sağlıklı
        AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder