22 Ekim 2013 Salı
kekli baklava
MALZEMELER
1çay bardağı yoğurt
1 çay bar sıvıyağ
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un yufka açmak için 1 paket nişasta (Üstüne dökmek için 250 gr margarin veya tereyağı)
KEKİ İÇİN
3 Yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
yarım paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
HAZIRLANIŞI
Önce baklava hamuru yoğrulur (kulak memesi yumuşaklığında)
10 -15 DAK DİNLENMEYE BIRAKILIR
20 adet ceviz büyüklüğünde parçaya bölünür kolay baklavada olduğu gibi önce merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır.Sonra aralarına nişasta serpilerek onar onar açılır iki büyük yufka elde edilir.İlk yufka yağlannmış tepsiye serilir sonra bir başka kapta kek hamuru hazırlanır ceviziçi eklenmiş kek hamuru ince bir tabaka halinde yufkanın üstüne yayılır ikinci yufka da üstüne serilir, büyük kareler şeklinde dilimlenir üstüne eritilmiş margarin gezdirilir ,önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirilir
şerbet ve tatlı ılıkken şerbeti dökülür.
NOT ceviz yerine antepfıstığı da kullanılabilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder