22 Ekim 2013 Salı

kekli baklava





          MALZEMELER
         1çay bardağı yoğurt
         1 çay bar  sıvıyağ
          2 yumurta
         yarım paket kabartma tozu
          aldığı kadar un  yufka açmak için 1 paket nişasta   (Üstüne dökmek için 250 gr margarin veya tereyağı)
         KEKİ İÇİN
       3 Yumurta
       1su bardağı şeker
        1 su bardağı un
        1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
         yarım paket kabartma tozu

        ŞERBETİ İÇİN

        4 su bardağı şeker
        4 su bardağı su
        yarım limon
      
     HAZIRLANIŞI

      Önce baklava hamuru  yoğrulur (kulak memesi yumuşaklığında)
10 -15 DAK    DİNLENMEYE BIRAKILIR
       20 adet ceviz büyüklüğünde parçaya bölünür kolay baklavada olduğu gibi önce merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır.Sonra aralarına nişasta serpilerek onar onar açılır iki büyük yufka elde edilir.İlk yufka yağlannmış tepsiye serilir  sonra bir başka kapta kek hamuru  hazırlanır ceviziçi eklenmiş kek hamuru  ince bir tabaka halinde yufkanın üstüne yayılır ikinci yufka da üstüne serilir, büyük kareler şeklinde dilimlenir üstüne eritilmiş margarin gezdirilir ,önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirilir
         şerbet ve tatlı ılıkken şerbeti dökülür.
         
     NOT ceviz yerine antepfıstığı da kullanılabilir.
    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder