5 Ekim 2013 Cumartesi
PATATESLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1yumurta
4/3 sb su
4/ 1 sb zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1sb yoğurt
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
açılan bezeleri yağlamak için zeytinyağı
İÇ HARCI
3 patates
1 adet kurusoğan
1y kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
kurusoğanı yemeklik doğrayın patatesleri de küp küp doğrayıp bunları az suyla haşlayın iyice süzün bir kaşık tereyağı ekleyerek püre haline getirip soğutun
Diğer tarafta yumurtanın sadece akını kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve biraz dinlendirin küçük bezelere ayırarak tatlı tabağı büyüklüğünde börek hamurundan
biraz kalın olacak şekilde açın bolca yağlayın iç harçtan 1-2 kaşık ekleyerek gül böreği gibi daire şeklinde sarın yumurta sarısını sürüp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder