5 Ekim 2013 Cumartesi

PATATESLİ POĞAÇA











                    MALZEMELER
            1yumurta
             4/3 sb su
            4/ 1 sb zeytinyağı
            1 paket kabartma tozu
            1sb yoğurt
            1 çay kaşığı tuz
             aldığı kadar un
            açılan bezeleri yağlamak için zeytinyağı

     İÇ HARCI
           3 patates
           1 adet kurusoğan
           1y kaşığı tereyağı

    HAZIRLANIŞI
   kurusoğanı yemeklik doğrayın patatesleri de küp küp doğrayıp bunları az suyla haşlayın iyice süzün bir kaşık tereyağı ekleyerek püre haline getirip soğutun
     Diğer tarafta yumurtanın sadece akını kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve biraz dinlendirin küçük bezelere ayırarak tatlı tabağı büyüklüğünde börek hamurundan
biraz kalın olacak şekilde açın bolca yağlayın  iç harçtan 1-2 kaşık ekleyerek gül böreği gibi daire şeklinde sarın yumurta sarısını sürüp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin önceden ısıtılmış fırında  200 derecede  pişirin
      afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder