31 Ekim 2013 Perşembe
haşhaşlı kek
MALZEMELER
3 yum
1sb toz şeker
1sb süt
1sb sıvıyağ
1sb haşhaş(tohum halinde)
1sb irmik
1,5sb un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Önce şeker ve yumurta kar haline gelinceye kadar çırpılır,sırasıyla sıvı ve kuru malzemeler eklenir.Hafifçe yağlanmış dikdörtgen cam bir kaba dökülür 180 derecede pişirilir
ÜSTÜNE:1,5 su 1,5şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtılır(kaynatılmamalı) kek ılıkken hazırlanan bu şerbet kekin üstüne gezdirilir
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder