MALZEMELER
15-20 Adet kuru incir
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı su
1tatlı kaşığı tereyağı
üzeri için kaymak
HAZIRLANIŞI
İncirleri 1-2 saat ılık suda bekletip yumuşamasını sağlayın
sap kısmını kopararak parmağınızla içini oyun
cevizle iki yemek kaşığı kadar şekeri karıştırın
bu karışımı tatlı kaşığı yardımıyla incirlerin içine doldurun
derin olmayan bir tencereye tek kat olarak dizin(İNCİRLER ÜST ÜSTE GELMEMELİ)
Üstüne şeker ve suyu gezdirin
kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
indirmeye yakın 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve yağ eriyince ocaktan alın
soğuyunca kaymakla süsleyerek servis edin
AFİYET OLSUN
eğer doldurma işlemi için zamanınız yoksa aynı ölçülerde incir ve şekere su ekleyip incirler yumuşayıncaya kadar pişirip üstüne ceviz veya antepfıstığı serperek incir tatlısı yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder