MALZEMELER
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı vanilya
1su bardağı pudra şekeri
4 yumurta sarısı
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir
iyice yağlanmış tart kalıbına kenarlarını da kapatacak şekilde yayılır
Tabanı çok kabarmasın diye çatalla delinir
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir
içine şeker ve tarçınla tatlandırılmış elma dilimleri yerleştirilir
elmalar pişinceye kadar tekrar fırınlanır
NOT:Bu temel tart hamuruyla mevsim meyveleriyle -şeftali armut mürdüm eriği -lezzetli tartlar hazırlanabilir
LİMONLU TART İÇİN DOLGU KREMASI
4 adet yumurta sarısı
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 limon kabuğu rendesi
4limonun suyu
1yemek kaşığı nişasta
piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi iyice çırpın
metal bir kapta benmari usulüyle karıştırarak pişirin
tereyağını ekleyin ve pişirdiğiniz tart hamurunun içini bu kremayla doldurun
üstünü hindistanceviziyle süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder