30 Ocak 2014 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ






Her evde sevilerek tüketilen malzemesi her mevsim bulunabilen beş çaylarının vazgeçilmezi mercimek köftesi
       MALZEMELER
1Çay bardağı sarı mercimek
1çay bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
yarım demet maydanoz
2adet kuru soğan
1y kaşığı biber salçası
1y kaşığı domates salçası
tuz ,karabiber
 bir tutam kimyon bir tutam kişniş
2yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri 2su bardağı suyla pişir
*Sıcakken içine bulgur,salça,tuz ve diğer baharatları ekle
*Ağzını kapat ve 20 dakika dinlendir
*İnce kıyılmış kuru soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavur ve soğumaya bırak
*maydanozları incecik kıy
*bütün malzemeleri birleştirerek köfte şeklini ver
NOT:Servis tabağına dizdiğin köftelerin kurumasını engellemek için üstünü streç filmle kapat ve buzdolabında dinlendir
 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder