14 Ocak 2014 Salı

KAYISI TATLISI




Bana göre dünyanın en lezzetli kayısıları Malatya'da yetişiyor ,bu muhteşem meyveyle yapılan bir tatlıyı(rahmetli annemin tarifini) sizinle paylaşacağım.
    MALZEMELER
yarım kilo kuru kayısı
1su bardağı toz şeker
1çay bardağı su
1su bardağı çekilmiş ceviz
1tatlı kaşığı tereyağı
  HAZIRLANIŞI
Kayısıları 1-2 saat ılık suda bekletin
derin olmayan bir tencerede su ve şekeri ekleyerek kayısılar yumuşayıncaya ve şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirin
ateşten indirirken tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın
servis tabağına alın,soğuyunca cevizini serperek servis edin
 AFİYET OLSUN...


NOT: İsterseniz kayısılar piştikten sonra arasına bir tatlı kaşığı kaymak koyup antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder