15 Kasım 2013 Cuma
ANTALYA USULÜ PİYAZ
MALZEMELER
2Su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet kuru soğan
3 adet haşlanmış yumurta
3adet domates
tarım demet maydanoz
SOSU İÇİN
2diş tuzla dövülmüş sarmısak
1limon suyu
1su bardağına yakın tahin
2-3 yemek kaşığı fasulyenin haşlama suyu
1-2 yemek kaşığı sirke,tuz karabiber, pul biber
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir kapta sos malzemelerinin tamamını çırp
Fasulyeleri bir servis tabağına al sosu üstüne gezdir sonra piyaz doğranmış soğanı küp küp doğranmış domatesleri ince kıyılmış maydanozu ve dilimlenmiş yumurtayı ekle kalan sosu da üzerine gezdir.
AFİYET OLSUN
NOT tahin sevmeyenler sosu tahin yerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile yapabilirler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder