15 Kasım 2013 Cuma

ANTALYA USULÜ PİYAZ

    



              
                   MALZEMELER
              2Su bardağı haşlanmış kuru fasulye
              2 adet kuru soğan
              3  adet haşlanmış yumurta
              3adet domates
              tarım demet maydanoz
  
              SOSU İÇİN
           2diş tuzla dövülmüş sarmısak
           1limon suyu
           1su bardağına yakın tahin
           2-3 yemek kaşığı fasulyenin haşlama suyu
 1-2 yemek kaşığı sirke,tuz karabiber, pul biber
            HAZIRLANIŞI

           Önce derin bir kapta sos malzemelerinin tamamını çırp
           Fasulyeleri bir servis tabağına al sosu üstüne gezdir sonra piyaz doğranmış soğanı küp küp doğranmış domatesleri ince kıyılmış maydanozu ve dilimlenmiş yumurtayı ekle kalan sosu da üzerine gezdir.
        AFİYET OLSUN

NOT tahin sevmeyenler sosu tahin yerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile yapabilirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder