26 Kasım 2013 Salı

İNCİRLİ KEK







           MALZEMELER

           6Adet kuru incir (ıslatılıp doğranmış)
           1sb iri kıyılmış ceviz
           1sb toz şeker
           1sb un
           3 yumurta
           1 paket kabartma tozu
           Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır un ,kabartma tozu ilave edilir  sonra incir ve ceviz eklenerek  yağlanmış bir  cam fırın kabına dökülür 160 derecede 20 dakika pişirilir.
       
            ŞERBETİ
           1,5 Su bardağı su
            yarım su bardağı toz şeker
           1 yemek kaşığı nescafe
           Su şeker ve kahve karıştırılarak soğuk bir şerbet hazırlanır.ılık kekin üstüne dökülür

      MUHALLEBİ
      2 yemek kaşığı mısır nişastası
      2 y k un
      1 litre süt
      5 y k toz şeker ,
      1 paket krem şanti
  krem şanti hariç tüm malzemeyi sütle karıştırılır , ağır ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir
  biraz soğuduktan sonra krem şanti eklenir ve çırpılır  elde edilen bu muhallebi kekin üstüne yayılır ,buz dolabında 2 -3 saat bekletilir  AFİYET OLSUN

   CEVİZ YERİNE   ANTEPFISTIĞI DA KULLANABİLİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder