26 Kasım 2013 Salı
İNCİRLİ KEK
MALZEMELER
6Adet kuru incir (ıslatılıp doğranmış)
1sb iri kıyılmış ceviz
1sb toz şeker
1sb un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır un ,kabartma tozu ilave edilir sonra incir ve ceviz eklenerek yağlanmış bir cam fırın kabına dökülür 160 derecede 20 dakika pişirilir.
ŞERBETİ
1,5 Su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Su şeker ve kahve karıştırılarak soğuk bir şerbet hazırlanır.ılık kekin üstüne dökülür
MUHALLEBİ
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 y k un
1 litre süt
5 y k toz şeker ,
1 paket krem şanti
krem şanti hariç tüm malzemeyi sütle karıştırılır , ağır ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir
biraz soğuduktan sonra krem şanti eklenir ve çırpılır elde edilen bu muhallebi kekin üstüne yayılır ,buz dolabında 2 -3 saat bekletilir AFİYET OLSUN
CEVİZ YERİNE ANTEPFISTIĞI DA KULLANABİLİRSİNİZ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder