18 Kasım 2013 Pazartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA FAS USULÜ TATLI









                 MALZEMELER
          1su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
          1su bardağı pudra şekeri
          1su bardağı toz badem
          1 yumurta
          1 küçük kase antepfıstığı
           3-4 adet baklava yufkası
          1 dolu yemek kaşığı un
          2 yemek kaşığı gül suyu
          1 tutam kurutulmuş reçellik gül yaprağı
           limon ve portakal kabuğu rendesi
          HAZIRLANIŞI

 Önce tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştır,sonra  yumurtayı toz bademi hafif dövülmüş antepfıstığını limon ve portakal kabuğu rendesini gül suyunu ve unu ekle elde edilen bu karışımı iyice yağladığın baklava yufkasının bir kenarına yerleştir ve gül yapraklarını yufkanın üstüne serp  rulo yap yağlanmış tepsiye al 180 derecede 30-35 dakika(altın sarısı rengini alıncaya kadar) pişir üstüne pudra şekeri serperek servis et .

not gül tadı bu tatlıya güllü Türk lokumuna yakın bir aroma veriyor ayrıca yüksek kalorili bir tatlı ancak nefis .. tatlı sevenlere duyurulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder