18 Kasım 2013 Pazartesi
HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA FAS USULÜ TATLI
MALZEMELER
1su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1su bardağı toz badem
1 yumurta
1 küçük kase antepfıstığı
3-4 adet baklava yufkası
1 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı gül suyu
1 tutam kurutulmuş reçellik gül yaprağı
limon ve portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Önce tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştır,sonra yumurtayı toz bademi hafif dövülmüş antepfıstığını limon ve portakal kabuğu rendesini gül suyunu ve unu ekle elde edilen bu karışımı iyice yağladığın baklava yufkasının bir kenarına yerleştir ve gül yapraklarını yufkanın üstüne serp rulo yap yağlanmış tepsiye al 180 derecede 30-35 dakika(altın sarısı rengini alıncaya kadar) pişir üstüne pudra şekeri serperek servis et .
not gül tadı bu tatlıya güllü Türk lokumuna yakın bir aroma veriyor ayrıca yüksek kalorili bir tatlı ancak nefis .. tatlı sevenlere duyurulur
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder