20 Kasım 2013 Çarşamba
-HİNDİ ETLİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
300gr hindi eti
2,5 su bardağı baldo pirinç
3çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 adet küp şeker
yarım limon suyu
4 su bardağı sıcak su(hindiyi haşladığımız sudan)
HAZIRLANIŞI
Önce pirinçleri sıcak suda 1 saat kadar beklet ,iyice yıka ve süz, başka bir tencerede kuşbaşı doğranmış hindi etini pişir bir.pilav tenceresine zeytinyağını koy sırasıyla fıstıkları ve pirinçleri ekleyerek iyice kavur.4 su bardağı sıcak suyu(istenirse hindinin suyu da kullanılabilir) şeker ve limon suyu da eklenir. pilavın pişmesine yakın haşlayıp küçük parçalara ayırdığımız hindi eti ilave edilir,pilav pişince ateşten alınır ,ıslatılıp suyu süzülen kuşüzümü ve yeşillikler eklenir 10 dakika dinlendirilir servis edilir AFİYET OLSUN...
NOT Hindi eti yerine tavuk but da kullanılabilir ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder