20 Kasım 2013 Çarşamba

-HİNDİ ETLİ İÇ PİLAV







               MALZEMELER

              300gr hindi eti
              2,5 su bardağı baldo pirinç
              3çorba kaşığı zeytinyağı
              1 çorba kaşığı tereyağı
               yarım  çay bardağı dolmalık fıstık
              yarım çay bardağı kuş üzümü
              yarım demet maydanoz
              yarım demet dereotu
              1 adet küp şeker
              yarım limon suyu
             4 su bardağı sıcak su(hindiyi haşladığımız sudan)
            HAZIRLANIŞI 
      Önce pirinçleri sıcak suda 1 saat kadar beklet ,iyice yıka ve süz, başka bir tencerede kuşbaşı doğranmış hindi etini pişir   bir.pilav tenceresine  zeytinyağını koy sırasıyla fıstıkları ve pirinçleri ekleyerek iyice kavur.4 su bardağı sıcak suyu(istenirse hindinin suyu da kullanılabilir) şeker ve limon suyu da eklenir. pilavın pişmesine yakın haşlayıp küçük parçalara ayırdığımız hindi eti ilave edilir,pilav pişince ateşten alınır ,ıslatılıp suyu süzülen kuşüzümü ve yeşillikler eklenir 10 dakika dinlendirilir servis edilir AFİYET OLSUN...

NOT Hindi eti yerine tavuk but da kullanılabilir ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder