21 Kasım 2013 Perşembe

KEREVİZ ÇORBASI-SAĞLIKLI ÇORBALAR


         

         KIŞ AYLARININ EN SAĞLIKLI ÇORBALARINDAN BİRİ


                 MALZEMELER
          1adet büyük boy kereviz  (jülyen doğranmış)
           1adet orta boy patates(jülyen doğranmış)
           1 adet havuç(JÜLYEN DOĞRANMIŞ)
           1adet kurusoğan(İNCE KIYILMIŞ)
           1adet pırasa(İNCE KIYILMIŞ)
           1adet limon
           1 çorba kaşığı un
           tuz, karabiber,2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
           kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
         HAZIRLANIŞI
         Önce soğan sonra havuç,patates ,pırasa ve un  en son da kereviz eklenerek zeytinyağında iyice kavrulur sebzeler yumuşayınca sıcak su eklenir tuz,karabiber 1 adet küp şeker ilave edilir.pişmesine yakın kereviz yaprakları eklenir 1-2 dakika da yapraklar pişirilir limonsuyu eklenir  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder