28 Aralık 2013 Cumartesi
EVDE KÜNEFE
Bilirsiniz künefe sıcak yenir,eğer bizim gibi siz de tatlıyı çok seviyorsanız bu yüksek kalorili ama çok lezzetli tatlıyı arada bir evde pişirip aile bireylerine bir ziyafet çekebilirsiniz, işte kolayca yapabileceğiniz künefe tarifi:
MALZEMELER
300gr tel kadayıf
200 gr künefe peyniri(BULAMAZSANIZ DİL PEYNİRİ DE OLUYOR)
1kase çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN
3 sb şeker
2sb su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti kaynatıp limonu ekliyoruz 1-2 dakika da limonla kaynatıp kenara alıyoruz.
kadayıfları1cm boyunda doğruyoruz
yapışmaz tabanlı bir tavaya 1 dolu kaşık tereyağı koyarak eritiyoruz
doğradığımız kadayıfların yarısını tavanın tabanına elle bastırarak döşüyoruz,düz bir tencerenin tabanını kullanarak kadayıfları iyice sıkıştırıyoruz
künefe peynirini üstüne eşit bir şekilde yayıyoruz(RENDELEYEBİLİRSİNİZ)
kadayıfların kalan yarısıyla da peynirlerin üstünü kapatıyoruz ve sıkıştırıyoruz
üstüne eritilmiş tereyağını gezdiriyoruz
kısık ateşte altını kızartıyoruz
düz bir kapak yardımıyla çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz
sıcakken üstüne sıcak şerbeti döküyoruz
antepfıstığı serperek sıcak servis ediyoruz. AFİYET OLSUN...
ÜSTÜNE KAYMAKLI DONDURMA DA ÇOK YAKIŞIYOR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder