15 Aralık 2013 Pazar

KEMALİYE-EĞİN USULÜ KABURGA PİLAVI









            MALZEMELER
           250gr kavurma
           2adet kuru soğan
           2 adet sivri biber
           2adet domates
           1yemek kaşığı biber salçası
           tuz karabiber,
           yarım çay kaşığı kımyon
           2 yemek kaşığı kuru reyhan
           2yemek kaşığı tereyağı
           2su bardağı pilavlık bulgur
           3 su bardağı sıcak su

          HAZIRLANIŞI
         Önce yemeklik doğranmış soğan ince kıyılmış biber tereyağında kavrulur.Salça eklenir,domates ilave edilir .Sonra kavurma ve yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir bunlar da biraz kavrulduktan sonra reyhan dışındaki bütün baharatlar vesıcak su eklenir pişirilir ateşten alınır reyhan eklenir 10dakika demlenir sıcak servis edilir
          NOT Bu pilava eşlik edebilecek en iyi garnitür ev yapımı turşudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder