MALZEMELER
250gr kavurma
2adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2adet domates
1yemek kaşığı biber salçası
tuz karabiber,
yarım çay kaşığı kımyon
2 yemek kaşığı kuru reyhan
2yemek kaşığı tereyağı
2su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Önce yemeklik doğranmış soğan ince kıyılmış biber tereyağında kavrulur.Salça eklenir,domates ilave edilir .Sonra kavurma ve yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir bunlar da biraz kavrulduktan sonra reyhan dışındaki bütün baharatlar vesıcak su eklenir pişirilir ateşten alınır reyhan eklenir 10dakika demlenir sıcak servis edilir
NOT Bu pilava eşlik edebilecek en iyi garnitür ev yapımı turşudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder