24 Aralık 2013 Salı
TÜRK LOKUMLU KURABİYE
125Gr margarin
2 çor kaşığı toz şeker
1 çor kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı krema(SÜT KAYMAĞI)
250 gram güllü veya damla sakızlı lokum
üstüne elemek için bir miktar pudra şekeri
ALDIĞI KADAR UN
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin veya tereyagına şeker ,sirke ve kremayı ekleyerek karıştır,sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru oluştur hamuru ceniz büyüklüğünde parçalara ayır her birini elle açarak ortasına bir parça lokum yerleştir ve tekrar lokum içte kalacak şekilde yuvarla ve top haline getir yağlı kağıt serdiğin tepsiye dizerek 180 derecede 20 dakika(hafif pembeleşincete kadar ) pişir ılıkken üzerine pudra şekeri ele .AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder