MALZEMELER
12adet milföy hamuru
150gr peynir
1 tutam maydanoz
5adet közlenmiş patlıcan
tuz karabiber
1yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Önce patlıcanlar közlenir kabukları soyulur kuşbaşı doğranır biraz süzgeçte bekletilerek suyu süzülür,içine beyaz peynir ince kıyılmış maydanoz tuz karabiber eklenerek iç harç hazırlanır,milföy hamurları bir dikdörtgen oluşturacak şekilde yanyana dizilir ve merdaneyle hafifçe açılır, üstüne yumurta sarısı sürülür,hamurun uzun kenerına boydan boya iç harç yerleştirilir düzgünce rulo yapılır,simit şekli verilerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alınır üstüne de yumurta sarısı sürülür bir bıçak yardımıyla simidin kenarları hafifçe kesilerek çıtlatılır(böylece pişince iç malzemenin aradan görünmesi sağlanmış olur)170 derecede altın sarısı rengini alana kadar pişirilir, sıCak servis edilir AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder