16 Aralık 2013 Pazartesi
SARAY BÖREĞİ-kabul günü ikramları
MALZEMELER
300gr kıyma
3adet yufka
1paket dolmalık fıstık
1adet kuru soğan
1çorba kaşığı kuş üzümü
yarım demet maydanoz
tuz-karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
2çorba kaşığı sıvı yağ
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN
1adet sade soda
1su bardağı süt
1yumurta
HAZIRLANIŞI
Önce yemeklik doğranmış kuru soğan ve dolma fıstığı(çam fıstığı) pembeleşinceye kadar kavrulur.Sonra kıyma ilave edilir.Tuz, karabiber,kuş üzümü ve tarçın eklenir kıyma kavrulunca,ateşten alınır ince kıyılmış maydanoz eklenir ,soğumaya bırakılır.
soda ,süt ve yumurta derince bir kapta iyice çırpılır,yufkalar ortadan kesilerek 6adet yarım yufka elde edilir.Her parçaya önce bir fırça yardımıyla bolca sos sürülür sonra geniş kenarına kıymalı iç harcından konur rulo yapılır ve gül formu verilir veya kol böreği gibi sarılır kalan sodalı karışıma 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek böreklerin üstü de yağlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ısıtılmış 30-40 dakika(altın sarısı rengini alıncaya kadar) pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder