16 Aralık 2013 Pazartesi

SARAY BÖREĞİ-kabul günü ikramları









         MALZEMELER
300gr kıyma
3adet yufka
1paket dolmalık fıstık
1adet kuru soğan
1çorba kaşığı kuş üzümü
yarım demet maydanoz
tuz-karabiber
yarım çay kaşığı tarçın
2çorba kaşığı sıvı yağ

YUFKALARI ISLATMAK İÇİN
1adet sade soda
1su bardağı süt
1yumurta

HAZIRLANIŞI
 Önce yemeklik doğranmış kuru soğan ve dolma fıstığı(çam fıstığı) pembeleşinceye kadar kavrulur.Sonra kıyma ilave edilir.Tuz, karabiber,kuş üzümü ve tarçın eklenir kıyma kavrulunca,ateşten alınır ince kıyılmış maydanoz eklenir ,soğumaya bırakılır.
    soda ,süt ve yumurta derince bir kapta iyice çırpılır,yufkalar ortadan kesilerek  6adet yarım yufka elde edilir.Her parçaya önce bir fırça yardımıyla bolca sos sürülür sonra geniş kenarına kıymalı  iç harcından konur rulo yapılır ve gül formu verilir  veya kol böreği gibi sarılır kalan sodalı karışıma 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek böreklerin üstü de yağlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir   200 derecede önceden ısıtılmış fırında ısıtılmış 30-40 dakika(altın sarısı rengini alıncaya kadar) pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder