26 Aralık 2013 Perşembe

ŞEHRİYE SALATASI







MALZEMELER
1Su bardağı arpa şehriye
1su bardağı mısır
1kase kornişon turşu(ince doğranmış)
1adet orta boy salatalık(küp küp doğranmış)
1tutam maydanoz,7-8 adet saplarıyla doğranmış semizotu
1tutam dereotu
4-5 adet yeşil soğan
1kase yoğurt(susuz olursa daha iyi böylece salata sulanmaz)
şehriyeyi pişirmek için 2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Önce şehriyeyi zeytinyağında rengi koyulaşıncaya  kadar kavur
İki su bardağı sıcak su ekle ve şehriyeler suyunu çekince ocaktan indir soğumaya bırak(şehriye suyunu yeterince çekmemişse bir süzgece alarak süzebilirsiniz)
yoğurt ve mayonez hariç ince ince doğranmış tüm  malzemeyi karıştır
servise yakın yoğurt ve mayonezi ekle
üstünü içine koyduğun malzemelerle süsle
ÖNEMLİ NOT eğer yoğurdu servisten çok önce katarsanız şehriye yoğurdu emiyor ve görüntüsü güzel olmuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder