Balık en sağlıklı gıdalardan biri,hele omega3 zengini somon olursa...Bu değerli proteini sağlıklı bir sebze olan ıspanakla birleştirdiğimizde kalp dostu bir öğün ortaya çıkar.Balık sevenler bu tarifi mutlaka denemeli.
MALZEMELER
2 Dilim somon
500 gr ıspanak
2-3 yemek kaşığı krema
tuz ,karabiber ,1 tutam kekik,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Balığı zeytinyağı tuz karabiber ve kekik karışımı sosa bulayarak buzdolabında yarım saat beklet
sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 30 dakika(kızarıncaya kadar pişir-eğer pişirme kağıdında paketlenerek pişirilirse daha lezzetli oluyor)
diğer tarafta yıkayıp iri doğradığın ıspanakları bir tavada çok az zeytinyağıyla öldür
krema tuz ve karabiber ekle 1 dakika da bunlarla pişir
ıspanağı servis tabağına al
üstüne fırından çıkardığın somon dilimlerini yerleştir limon ve çeri domatesle süsleyerek sıcak servis et AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder